navigatiebalk07breed
navigatiebalk07breed navigatiebalk07breed
navigatiebalk07breed
Screenshot20120304at150132
DKINTIEM
games
Videohoekje games

DERDE SEIZOEN (1995)

DE GAVE

regie: Pieter Walther Boer

scenario: Wijo Koek, Dick Maas

Roekeloos rijden kan tot vreemde gebeurtenissen leiden. daar komen Johnnie en Kees spoedig achter. Door hen veroorzaakte botsingen eisen geen slachtoffers, maar hebben totaal andere gevolgen. Alles wijst erop dat Zoon Kees in het bezit is van een bijzondere gave. Heeft hij die wel of heeft hij die niet en zal hij het verlossende woord kunnen spreken? Wie weet...!

OP EIGEN BENEN

FinderLD007

regie: Pieter Walther Boer

scenario: Wijo Koek

Een van de leden van een bende schijnt de buit van een diamantroof achterover te hebben gedrukt. De anderen hebben er heel wat voor over om de stenen weer boven water te krijgen. Enige familieleden van de familie Flodder worden, zonder het van elkaar te weten, ingeschakeld om de diamanten tegen een ruime vergoeding terug te stelen. Het probleem vraagt om een 'mannelijke' of 'vrouwelijke' benadering. We zullen zien welke methode tot het beste resultaat zal leiden.

DE PROMOTIE

regie: Martin Lagestee

scenario: Wijo Koek, Dick Maas

Sjakie maakt, mede dankzij een wel heel aparte spoedcursus, onverwacht promotie. De Flodders maken kennis met zijn plaatsvervanger, helaas niet tot wederzijds genoegen. Er dreigen ernstige moeilijkheden te ontstaan. De afdeling 'list en bedrog' van de familie moet dan ook op volle toeren draaien om de juiste man weer op de juiste plaats te krijgen.

DE HONDLANGER

regie: Martin Lagestee

scenario: Wijo Koek, Dick Maas

'Look who's talking'. Verrek, dat is Whiskey, de hond van Flodder. Het leven van de familie gezien door de ogen van een huisdier. Dan hoor je het ook eens van een andere. Of hij altijd tevreden is en blij? Wie zal het zeggen? Een ding staat vast, een hond is een trouw beest.

LAATSTE EER

regie: Hans Scheepmaker

scenario: Wijo Koek, Dick Maas

Opa is jarig en krijgt van de familie Flodder een origineel, maar kennelijk te opwindend, cadeau. De gevolgen schijnen voor hem noodlottig te zijn. Dat veroorzaakt een groot probleem. Die ouwe kunnen ze wel missen, maar hoe kom je van een lijk af als er geen geld is voor de begrafenis? Ze bedenken een plan waardoor Opa zijn aftocht kan verdienen. Een pijnlijke ervaring voor de overledene, met een merkwaardige afloop.

COMPUTERKOORTS

regie: Hans Scheepmaker

scenario: Wijo Koek, Dick Maas

idee: Kees Vroege

Leuk speelgoed zo'n computerdingetje. En door iemand die er verstand van heeft is er van alles mee te regelen. Henkie blijkt op dat gebied een expert te zijn. Betalingsproblemen van de Flodders worden bijvoorbeeld op een speciale manier opgelost. Het wordt in Zonnedael ook opvallend druk met werklieden die, tegen de zin van de buurtbewoners, allerlei vreemde voorzieningen treffen. De techniek staat voor niets, de familie Flodder uiteraard ook niet en de ellende is dus niet te overzien.

BLUFPOKER

regie: Martin Lagestee

scenario: Wijo Koek, Dick Maas

Johnnie kan heel goed tegen zijn verlies, zolang hij maar wint. Deze keer gaat het helemaal mis en verspeelt hij zijn belangrijkste bezit. Dit schreeuwt om wraak. Met steun uit onverwachte hoek en onde rhet motto 'laat je niet in je eigen kaart kijken' gaat hij proberen revanche te nemen.

VAN DE WERELD

regie: Wijo Koek

scenario: Wijo Koek

Zoon Kees lijkt als herboren. Hij is erg behulpzaam, geeft zeer intelligente aanwijzingen en, heel merkwaardig, zelfs de vrouwen bezwijken voor zijn charmes. Kortom hij is niet meer te herkennen. een verklaring hiervoor is echter niet te vinden, want hij doet geen mond meer open. Voor sommige familieleden wel gemakkellijk maar het bevalt Johnnie totaal niet. Zoon Kees begint hem in alles te overtreffen, het lijkt wel of die jongen van een andere planeet komt. Men begint zich dan ook af te vragen: is het hem wel of is het hem niet?

KLEPTOMA

FinderLD008

regie: Ine Schenkkan

scenario: Wijo Koek, Dick Maas

In Zonnedael wordt van alles gestolen, of het nou los of vast zit. Ma Flodder wordt verdacht en ... op heterdaad betrapt. Een geluk bij een ongeluk is voor haar dat deze 'jatneigingen' kennelijk te wijten zijn aan een ziekte. Dit is heel vervelend, maar het wordt wel erg ingewikkeld als blijkt dat deze ziekte besmettelijk is.

HEERLIJK AVONDJE

regie: Martin Lagestee

scenario: Wijo Koek, Dick Maas

Kareltje wil iemand voor een nachtje bij de Familie Flodder onderbrengen, uiteraard tegen een redelijke beloning. Gezien de ervaringen uit het verleden op dat gebied voelt Johnnie daar niets voor, maar als blijkt dat het om een 'zij' gaat verandert hij van gedachten. Helaas voldoet 'zij' niet aan de verwachtingen en bovendien is ze wat fors uitgevallen. Maar het is Sinterklaas, dus tijd voor leuke surprises. daar zal het niet aan ontbreken.

ONTVOERD

regie: Ine Schenkkan

scenario: Esmé Lammers

Een tweetal ontvoerders denken met het ontvoeren van een inwoner van Zonnedael een hoop geld te kunnen binnenhalen. Helaas valt hun keuze op Toet...

CONTACT GESTOORD

regie: Ine Schenkkan

scenario: Wijo Koek, Dick Maas

idee: Lars Boom

Ma Flodder lijkt zich eenzaam en alleen te voelen. Dochter Kees besluit een contactadvertentie voor haar moeder in de krant te zetten. De enige die reageert, is Sjakie.

ZALIG UITEINDE

regie: Dick Maas

scenario: Wijo Koek, Dick Maas

Zoon Kees vindt in het zwembad een vliegtuigbom die een gevechtsvliegtuig tijdens een militaire oefening per ongeluk heeft laten vallen. Jonnie denkt eerst dat de bom bij het vuurwerkpakket behoort wat hij bij Kareltje heeft besteld voor de jaarwisseling. Als hij er achter komen dat militairen in het geheim op zoek zijn naar de bom, dan denkt hij er wel een slaatje uit te kunnen slaan.

LEUK OM TE ZIEN

Buitenlandse affiches

Flodder fotopagina

De Duitse pagina

INTERNATIONAL SECTION

English Information

Deutsche information

Wie zijn toch die Flodders?

De Engelse pagina

INFORMATIE

FUN

Interview met Wijo Koek

Interview met Dick Maas

FAQ's - Veelgestelde vragen

DE FLODDER BIOSCOOP

Flodder in Amerika - Behind the Scenes

Uniek interview met Tatjana

Interview met Huub Stapel

Interview met Nellie Frijda

De TEGEL pagina met gevleugelde uitspraken

Televisie aflevering IN DE RING - Behind the Scenes

Flodder 3 - Behind the Scenes

Slideshow

Links to Flodder DVD's

Foreign posters and Cover art

The movies (DUTCH)

Contact - Questions - Information

Contact - Vragen - Informatie

FLODDER (1986)

FLODDER IN AMERIKA (1992)

Alle televisie afleveringen

DE FLODDERS

De Engelse pagina

Unieke Flodderstrip van Martin Lodewijk

Flodder photo page

FLODDER 3 (1995)

villa3a


Web www.flodder.tv

Domme Blondjes Moppen

Dochter Kees' Intieme Plekje

Het Fotoboek van Dochter Kees

IN DE RING, het originele script

seizoen 1 seizoen 2 seizoen 3 seizoen 4 seizoen 5

item9 FLODDERCINEMA B00004RS5A03LZZZZZZZ item2 item7 item6 item5 item4 item3 item9 item2 item9 item7 item6 item5 item4 item3 villa3a